Binnen het Kitelandboarden zijn er verschillende soorten kites verkrijgbaar. Binnen het Kitelandboarden kan je onderscheid maken tussen twee soorten kites. De Powerkite en de Depowerkite. Bij een Depowerkite kan je de kracht regelen door de depowerbar. Om een Depowerkite te vliegen heb je een harness nodig. LET OP: voor een Depowerkite heb je kite ervaring nodig begin altijd met een Powerkite! Ben je een beginner kijk dan naar de Powerkites.
Voor het kitelandboarden worden onderstaande kites het meeste gebruikt:
Depowerkites:
Powerkite:
Hieronder uitgebreide informatie over de kites:
Kitesurf je al en wil je graag gaan Kitelandboarden? Dan kan je prima een tube kite gebruiken. Voor het kitelandboarden kan je in principe elke Kitesurf kite gebruiken. Beginners kunnen het beste met een Powerkite beginnen met Kitelandboarden.
Voor het Kitelandboarden worden Bow of SLE kites hedendaags het meeste gebruikt als tube kite.
Deze kites hebben vaak een vlakkere vorm dan bijvoorbeeld C shape kite.
Tevens beschikken deze kites over Bridles.
Hieronder een paar voordelen:
Kitesurf je al en wil je een kite waarmee je zowel kan Kitesurfen als Kitelandboarden? Dan is dit de kite voor jou.
Heb je vragen over de Bow kite? Klik dan hier.
Closed cell Foil kites zijn totaal anders dan tube kites. Closed cell Foil kites zijn matrasvliegers, deze hoef je dus ook niet op te pompen. Je hebt verschillende Foil kites maar voor het kitesurfen wordt de Closed cell gebruikt. Dit omdat de kite moet kunnen blijven drijven als deze op het water komt. Closed cell foil kites zijn uitermate geschikt voor airstyle , lichtweer en voor het racen.
Naast dat een Closed cell foil kite geschikt is om mee te Kitesurfen kan je er ook prima mee Kitelandboarden. Let wel op dat je kite ervaring hebt voordat je begint aan een Closed cell foil.
Hieronder een paar voordelen:
Heb je vragen over de closed cell foil kite? Klik dan hier.
Open cell Foil kites zijn totaal anders dan tube kites. Open cell Foil kites zijn matrasvliegers, deze hoef je dus ook niet op te pompen. Je hebt verschillende Foil kites maar voor het land worden Open cell foil kites gebruikt. Open cell foil kites zijn uitermate geschikt voor Kitelandboarden, buggyen en snowkiten.
Let wel op dat je kite ervaring hebt voordat je begint aan een Open cell foil.
Hieronder een paar voordelen:
Heb je vragen over de open cell foil kite? Klik dan hier.
De kites hebben 2 stuurlijnen en 2 remlijnen. 4 lijns Powerkites worden op handles gevlogen. Het grote voordeel van deze Powerkites is dat je de kracht in de vlieger beter kan doseren. De meeste 4 lijns Powerkites zijn ontwikkelt om lift te creëren. Hierdoor kan je sprongen maken. Deze Powerkites zijn zeer geschikt om mee te Kitebuggyen, Kitelandboarden en Powerkiten.
Dit type is zeer geschikt voor de gevorderde Powerkiter.
De 4 lijns Powerkites variëren van 1,5M2 tot 10,5M2 oppervlakte.
Een 3 lijns Powerkite heeft 3 lijnen, 2 stuurlijnen en 1 veiligheidslijn. De 3 lijns Powerkites worden altijd met een Bar gevlogen. Het grote voordeel van de Powerkite is dat wanneer je de controle verliest je hem direct los kan laten en alle kracht uit de Powerkite gaat. Ook kan je de Powerkite makkelijk herstarten met een 3 lijns Powerkite.
Dit type is zeer geschikt om de basis beginselen te leren van het kiten maar ook zeer geschikt om op te kitelandboarden!
De 3 lijns Powerkites variëren van 1M2 tot 3,5M2 oppervlakte.